Thermo Dakraam speciaal voor Passiefhuis

Een passiefhuis moet voldoen aan strenge eisen om de warmte vast te houden en zo de CO2-uitstoot te beperken. Bij het plaatsen van een dakraam in een passieve constructie, moet dus gekozen worden voor een speciaal warmte besparend dakraam welk aan het passiefhuisconcept voldoet. De FAKRO FTT Thermo dakramen zijn speciaal ontwikkeld en gecertificeerd voor passieve constructies. De ramen hebben een extra brede en lange raamvleugel en zijn opgebouwd uit maar liefst 3 tot 4 ruiten. Binnenkomende zonnewarmte blijft zo ook echt binnen. Dit wordt mede bereikt door het voorkomen van koudebruggen, door de speciaal ontworpen constructie en toegepaste materialen. Een bijkomend voordeel is, dat de uitstekende isolatie ook zorgt dat er veel minder geluid van buiten naar binnen komt. Naast dakramen voor passieve constructies, heeft dakraam diverse retro dakramen, elektrisch bedienbare dakramen, tuimeldakramen en Fakro dakramen.


 

Specificaties Fakro FTT dakraam


Het Fakro FTT dakraam heeft een verhoogde tuimelas, waardoor het ook voor de wat langere personen mogelijk is onder het openstaande raam te staan. De constructie is uitgevoerd in geïmpregneerd en verlijmd grenen en behalve de warmte besparende constructie is het raam ook uitgerust met een inbraakwerende constructie. Speciale Thermo gootstukken en een waterdichte dampopen buitenkraag en waterdichte dampremmende binnenkraag worden standaard met de ramen voor passieve constructies meegeleverd. De thermo dakramen zijn door hun grootte en constructie wat zwaarder dan de standaard dakramen, maar de installatie is eventueel uit te breiden met een elektrisch bedieningssysteem. 

De FAKRO FTT dakramen voor passieve huizen zijn een waardevolle investering in uw eigen woning. U hoeft echt geen eigenaar van een passiefhuis te zijn, om te kunnen profiteren van deze speciale energiebesparende ramen. Toepassing van deze dakramen helpen u namelijk ook de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van uw woning te verlagen en u bespaart ook nog eens op de stookkosten. Ofschoon deze isolerende ramen in vele standaardmaten verkrijgbaar zijn, heeft u misschien speciale wensen. Schroom niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag met uw vragen en wij kunnen ook maatwerk leveren.

Vraag hier uw offerte aan.

Meer weten?

FTT U6 Thermo (Passief)*: behaald met zijn drievoudige beglazing, een viervoudig dichtingsysteem
en montage met het EHV-AT Thermo gootstuk een U-waarde van het gehele dakraam van 0,72 W/m2K.

FTT U8 Thermo (Passief)*: behaald een nóg lagere U-waarde van maar liefst 0,58 W/m2K, dankzij o.a.
de montage met het EHV-AT Thermo gootstuk, een viervoudige beglazing en krypton gasvulling.

FTT R3 Thermo*: behaald een Rw waarde van het gehele dakraam van 40 dB dankzij de geluidswerende R3 beglazing.

Gebruiksgemak:

Het FTT dakraam bezit bijzondere gebruikseigenschappen:
  • Het is een tuimeldakraam, waar het scharnierpunt van de vleugel ongeveer 7 cm is verhoogd ten opzichte van het geometrische midden van de vleugel.
  • Dankzij deze verandering kunnen zelfs lange personen gemakkelijk staan onder het geopende tuimeldakraam.
  • De vleugel opent zich traploos bij een openingshoek van 0 tot 40 graden, door het gebruik van een innovatief openingsmechanisme.
  • Dit mechanisme zorgt ervoor dat de raamvleugel in balans is.
  • Dankzij de grote maten en de innovatieve constructie van FTT dakramen wordt een hoog bedieningsgemak gegarandeerd.

Perfecte dichting van het dakraam

De FTT tuimeldakramen bezitten een andere sluitingswijze van de raamvleugel dan de standaard vergrendelingskom.Bij het vergrendelen van de handgreep, wordt de vleugel tweezijdig afgesloten aan de zijkanten van het kozijn.

Uitstekende geluidsisolatiewaarden. Het FTT R3 Thermo tuimeldakraam bezit uitstekende geluidsisolatiewaarden Rw = 40 dB.
Dit zorgt voor een hoge bescherming tegen het binnendringen van het buitengeluid.

Beschikbare afmetingen:


 

Vraag hier uw offerte aan.