• Prijzen zijn geldig tot 30 juni
  • Levering in NL & BE
  • Technische vragen? Bel gerust 024 3972199
Dakkapellen
Home/ Dakkapellen

FAKRO dakkapellen

De kracht van binnenvallend zonlicht is waar FAKRO in gelooft. Het zorgt voor het beste woon-, leef- en werkklimaat. Om naast 't mooiste licht ook extra ruimte te creëren, heeft FAKRO een moderne lijn dakkapellen. Deze dakkapellen combineren FAKRO dakramen in een speciaal ontworpen geïsoleerde opstand. Met een Dakserre van FAKRO bepaal je zelf hoeveel ruimte je toevoegt en welke functie en afwerking de ramen hebben. Je kiest uit verschillende modellen, met ieder hun eigen unieke kenmerken.
 


Kies jouw FAKRO dakkapel:Dakkapel met dakramen

Een dakkapel met dakramen heeft aan de boven- en aan de onderkant ramen. Ook liggen de ramen iets schuin. Hierdoor valt er veel meer licht in huis dan bij een traditionele dakkapel. De FAKRO dakkapel basis is een voordelige oplossing waarbij er alleen aan de onderkant ramen zitten. Ook heeft deze dakkapel een kleinere hellingshoek. Kies deze oplossing als je voor een voordelige prijs net wat extra ruimte in huis wilt. Wil je maximaal licht en ruimte? Kies dan voor de FAKRO dakkapel Plus.


Vergunningsvrije dakkapel

Een dakkapel met dakramen is in de meeste gevallen een vergunningsvrije dakkapel. Hoe dit komt? Zolang de opbouw minder dan 60cm uit het dak steekt, is een vergunning niet nodig. Bij de ouderwetse variant zit je boven deze grens. Plaats je deze dakkapel aan de voorkant van het huis dan moet er eerst toestemming van de gemeente komen. Dit proces duurt ongeveer 3 maanden en kost rond de €200 - €600. Van start aanvraag, aanleveren bouwtekeningen tot het wachten op toestemming en het afwachten van de bezwaartijd van de buren. Een dakkapel met dakramen blijft onder deze grens van 60cm. Je kunt dus direct aan de slag en bespaart een hoop geregel. We adviseren het altijd wel even te checken bij de gemeente om er zeker van te zijn dat er geen andere regelgeving voor je woning geldt.
 

Voordelen ten op zichte van een traditionele dakkappel

  In de meeste gevallen vergunningsvrij te plaatsen
    Van binnenuit te monteren, geen kraanhuur nodig
    Meer lichtinval
    Qua prijs voordeliger
Dak zonder dakkapel

Dak zonder dakkapel

Dak met traditionele dakkapel

Dak met traditionele dakkapel

Dak met FAKRO dakkapel

Dak met FAKRO dakkapel

Rekenvoorbeeld

Een dakkapel met dakramen is qua prijs voordeliger dan een traditionele dakkapel. De materiaalkosten zijn lager en er zijn geen extra kosten voor transport en vergunning. Onderstaande voorbeeldberekening geeft een globaal beeld. In de berekening zijn we uitgegaan van een dakserre in de grootste breedtemaat met luxe houten ramen. De prijs is puur om een beeld te geven hoe de twee producten zich met elkaar verhouden. Uiteindelijk spreek je met je montagebedrijf een definitieve prijs af op basis van persoonlijke wensen. Die prijs kan dus hoger of lager liggen dan in onderstaand voorbeeld. Ook kan er bespaart worden door zelf de montage uit te voeren. Wil je een definitieve prijs, vraag gerust een offerte aan bij een van onze montagepartners.
 
  Traditionele dakkapel FAKRO dakserre met 6 luxe dakramen

Aanschaf, montage & binnenafwerking

  € 11.000   € 9750

Transportkosten en huur hijskraan

  € 600   n.v.t.

Vergunningskosten & bouwtekeningen (architectkosten)

  € 400   n.v.t.

Totaal

  € 12.000   € 9750

 


Nadelen ten op zichte van een traditionele dakkappel

De dakkapel met dakramen die wij leveren heeft een maximale breedte van 2.62 m. Wil je een dakkapel over een grotere breedte dan is een traditionele oplossing beter geschikt. Dit heeft vooral betrekking op de extra ruimte die het geeft. Qua lichtinval biedt een dakkapel met dakramen over het algemeen meer licht omdat er onder en boven ramen zitten. Verder is de ruimte bij een dakkapel met dakramen net iets anders verdeeld.

 

Advies bij het online kopen van uw FAKRO dakkapel

Gratis persoonlijk advies

Benieuwd of een FAKRO dakkapel iets voor jouw woning is? Wij helpen je graag met een persoonlijk advies.

Neem contact op
 

 

Uitvoeringen van de FAKRO dakkapel

De FAKRO dakkapel wordt geleverd in een Basis en een Plus uitvoering. Welke het beste bij jouw woonwensen past is afhankelijk van;
 
  • Het budget
  • Hoeveel extra ruimte je wilt
  • Hoeveel extra licht je wilt

FAKRO dakkapel Basis

    Budgetvriendelijke oplossing

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een basis uitvoering. Dit is een voordelige oplossing voor nét iets meer licht en ruimte in huis. Deze dakkapel heeft geen ramen boven en steekt een klein stuk uit het dak. Hij is vergelijkbaar met de BasKapel. De Dakkapel Basis wordt tot maximaal 3 dakramen breed geleverd. De breedste variant ligt rond de 2,5m breed.

 

Maatvoering FAKRO dakkapel Basis
Maten van de FAKRO dakkapel Basis

Bekijk alle maten →

 

FAKRO dakkapel basis kenmerken

FAKRO dakkapel Plus

    Maximaal licht en ruimte

De Dakkapel Plus, ook bekend als dakserre, biedt veel meer ruimte dan de Dakkapel Basis. Wil je extra veel daglicht? Kies dan voor een dakkapel Plus met dakramen boven en onder. Een ander alternatief is een aluminium plaat boven en een rij dakramen onder. Benieuwd welke optie het beste bij jou past. Neem gerust contact met ons, wij helpen je graag verder!

 

Maatvoering FAKRO dakkapel Plus

Maten van de FAKRO dakkapel Plus

Bekijk alle maten →

 

FAKRO dakkapel Plus kenmerken

 

Montage binnen één dag

Een FAKRO Dakserre of Basis dakkapel is eenvoudig binnen 1 dag te plaatsen. Zo staat je woning nooit te lang open voor neerslag. Een FAKRO dakkapel bestaat uit een compleet montagepakket, welke van binnenuit opgebouwd wordt in het dak. Het huren van een kraan is dus niet nodig.

Zelf monteren of laten monteren

De dakkapel van FAKRO is een kant-en-klaar pakket dat van binnenuit wordt opgebouwd. Ben je handig en voer je vaker timmerklussen uit, dan kun je ervoor kiezen om het product zelf te monteren. Er zijn montagevideo's en handleidingen beschikbaar. Over het algemeen adviseren we om een professional in te schakelen. Een ervaren vakman geeft net wat extra zekerheid en zal de klus sneller klaren. Wil je hulp bij het zoeken naar een betrouwbare partij? Klop dan gerust bij ons aan. Wij hebben een hoop klusbedrijven als klant en trainen al jaren monteurs. We adviseren je graag een goede partij bij jou in de buurt. We vinden het zelf namelijk ook belangrijk dat de producten die we leveren goed gemonteerd worden.

Dakkapel laten plaatsen
 

Hoelang duurt de montage van een FAKRO dakkapel?

Het opbouwen en plaatsen van de dakkapel kan binnen één dag. Na overleg met de vakman over het product, de plaatsing en eventuele accessoires, gaat de montage van start. Er wordt een gat (ook wel sparing genoemd) in het dak gemaakt, de monteur plaatst eerst de opstand en monteert vervolgens de ramen. Binnen een dag is de woning weer wind- en waterdicht. Hierna wordt de binnenzijde afgewerkt zodat alles er strak uitziet. Je kamer is nu klaar om ingericht te worden.

FAKRO dakkapel van buiten

 

 

Vraag naar onze beste prijs

Benieuwd wat een dakkapel met dakramen kost? De prijs is afhankelijk van het type dakkapel en de ramen die toegepast worden. De Basis uitvoering koop je bij ons bijvoorbeeld al vanaf € 850 incl. btw en de Plus uitvoering begint bij ongeveer € 4000,-. Selecteer in de webshop je gewenste dakkapel maat en vraag via de productpagina een offerte aan. Of neem contact op voor een persoonlijk advies. Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze.
 


Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur


 

Veelgestelde vragen


Welke ramen zitten er in de FAKRO dakkapel?

Je bent helemaal vrij om zelf te kiezen welke FAKRO dakramen je in de dakkapel toepast. In het matenoverzicht zijn de dakraammaten terug te vinden. Kies ramen in deze maat en stel zo zelf je FAKRO dakserre samen. Maak zo een combinatie die past bij jouw budget en comfortniveau. Combinaties die wij vaak zien zijn;
 
  • Bedieningsgemak: Tuimeldakramen onder en elektrische tuimeldakramen boven
  • Maximaal uitzicht: Uitzet-tuimeldakramen onder, en (elektrische) tuimeldakramen boven
  • Onderhoudsvriendelijk: Tuimeldakramen met kunststof coating.

Wil je graag advies over de producttypes? We staan natuurlijk klaar om met je mee te denken.


Hoe zit het met isolatie?

Ook over isolatie hoef je je geen zorgen te maken. Deze dakserre wordt gemaakt van hoogwaardige materialen. FAKRO dakramen hebben standaard HR++ glas of hoger en de opstand zelf is extra geïsoleerd zodat er zo min mogelijk warmte verloren gaat. Ook is het mogelijk binnen- en buitenzonwering toe te passen. Vooral in de zomer helpt een buitenzonwering goed om warmte juist buiten te houden.