• Prijzen zijn geldig tot 31 mei
 • Levering in NL & BE
 • Technische vragen? Bel gerust 024 3972199
Zoldertrappen
Filter
Home/ Zoldertrappen

Zoldertrappen

Inklapbare vlizotrappen bieden makkelijk toegang tot jouw zolderruimte. Dit komt door het unieke ontwerp en het gebruik van duurzame materialen. FAKRO zoldertrappen voldoen aan alle technische veiligheidseisen en verhogen daarbij ook nog eens het gemak en comfort... lees meer


Weergave:
  1 / 4  Bezig met laden...
Fakro MSU steektrap Fakro MSU steektrap +1
Voorradig
 • Prijzen zijn geldig tot 31 mei
 • Levering in NL & BE
 • Technische vragen? Bel gerust 024 3972199
Hulp bij montage

Hulp bij montage

Betrouwbare montage voor een eerlijke prijs! Wij helpen je graag bij het vinden van een montagebedrijf bij jou in de buurt.

   1  2 3 4  

Vlizotrap - veilige en betrouwbare zoldertrappen 

Op een overloop of in een gang is het aantal vierkante meters vaak beperkt. Soms is het dan niet mogelijk of ronduit onpraktisch om in de beschikbare ruimte een vaste trap naar de vliering of zolder te plaatsen. In dat geval komt een vlizotrap uitstekend van pas! Vlizotrap staat voor vliering- en zoldertrap. Dit soort trappen zijn uiterst geschikt om de bovenste verdieping van woningen te bereiken als je halverwege je huis liever geen grote en in de weg staande vaste trap wilt hebben. In onze webshop kun je uiteenlopende vlizotrappen kopen.


Inhoudsopgave
 


Welke uitvoering kies je?

Omdat smaken en wensen verschillen worden vlizotrappen in verschillende designs aangeboden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een eenvoudig houten exemplaar, maar wij hebben ook metalen en aluminium trappen op voorraad. Onze houten vlizotrappen zijn populair door hun lage prijs en goede kwaliteit, terwijl de metalen tegenhangers bekendstaan om hun duurzaamheid en brandwerendheid. Voor kleinere zolderruimtes is de compacte schaartrap de ideale aankoop. Deze klapt automatisch in als je het vlieringluik sluit, waardoor de ruimte die hij in beslag neemt minimaal is. Wil je ook zo’n praktische vlizotrap kopen? Neem dan snel een kijkje in onze webshop!

FAKRO houten zoldertrap advies

Houten vlizotrap

    Lage prijs, goede kwaliteit

De FAKRO houten zoldertrap is het meest gekozen model met een reden. Deze trap is makkelijk in het gebruik en biedt toegang tot de vliering. Het is een gebruiksvriendelijke oplossing, voor een goede prijs.

Bekijk de houten zoldertrappen
FAKRO metalen zoldertrap advies

Metalen vlizotrap

    Intensief gebruik

De metalen ladder heeft een draagkracht tot 200kg. Deze FAKRO trap is daarom de aangewezen keuze als je vaak zware spullen naar zolder brengt.

Bekijk de metalen zoldertrappen
FAKRO schaartrap advies

Schaartrap

   Ruimtebesparend

Schaartrappen zijn ideaal als je weinig ruimte hebt op zolder of op de overloop. De ladder van deze trapt vouwt namelijk compact in. Er is daardoor minder ruimte nodig voor deze vlizotrap als bij de andere varianten.

Bekijk de schaartrappen


Vlizotrap afmetingen

Vlizotrappen zijn in meerdere maten leverbaar. Als je een vlizotrap koopt dan zie je vaak verschillende maten bij het product staan. De bakmaat en de plafond- of kamerhoogte. Verder is het ook slim om rekening te houden met de reikwijdte van de ladder bij het in- en uitklappen.FAKRO vlizotrap afmetingen
 

 1. De bakmaat (AxB)
  Dit is de maat van de bak die je in het plafond monteert. Hier wordt de zoldertrap straks aan bevestigt. Deze maat staat gelijk aan het gat in het plafond en de ruimte die je dus hebt om de zolder te betreden. De meest verkochte bakmaten zijn 60x120 of 70x120 cm. Maar of deze maat ook geschikt is voor jouw woning is dus afhankelijk van de vrije ruimte.
   
 2. De plafondhoogte (H)
  De plafondhoogte is niks anders dan de hoogte van de kamer. Hoe hoger het vertrek, hoe langer de ladder is die je nodig hebt. FAKRO zoldertrappen worden geleverd in de plafondhoogtes 260, 280, 305 of 355 cm. De kamer hoeft niet exact deze hoogte te hebben, want in de meeste gevallen is de trap iets in te korten.
   
 3. De reikwijdte (R)
  Ook voor het in- en uitklappen van een trap is ruimte nodig. Deze zwenkruimte verschilt per model en ligt over het algemeen tussen de 120 en 194 cm. Heb je weinig zwenkruimte? Kies dan voor een schaartrap, die vouwt uit.


Standaard bakmaten bij FAKRO

De zoldertrappen van het merk FAKRO zijn in de volgende standaard bakmaten leverbaar. Staat er voor jouw situatie geen geschikte maat tussen, dan is het ook mogelijk een zoldertrap op maat te bestellen.
 
55x111 60x94 60x100 60x110 60x111 60x120 60x130 60x130 60x140
70x94 70x100 70x110 70x111 70x120 70x130 70x140 80x120 86x130


Waar let je op bij het kopen van een vlizotrap?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een zoldertrap.
 
 1. De vrije ruimte
  Allereerst wil je weten hoeveel plek je hebt voor het plaatsen van de zoldertrap. Enerzijds wil je weten of je genoeg ruimte in het plafond en op de zolder hebt voor het trappengat en anderzijds wil je weten of je voldoende ruimte op de overloop hebt voor het uitklappen van de trap. FAKRO zoldertrappen zijn in veel maten leverbaar en eventueel ook op maat te maken als de standaard afmeting voor jou niet uitkomt.
   
 2. De mate van gebruik
  Gebruik jij de zoldertrap één keer per jaar om de kerstboom naar beneden te halen, dan is een standaard houten zoldertrap een prima oplossing. Voor intensiever gebruik of voor het verplaatsen van zware spullen, adviseren wij de metalen variant. Deze hebben een draagvermogen tot wel 200kg.
   
 3. Comfort en veiligheid
  Comfort en veiligheid zijn erg belangrijk in de keuze voor een zoldertrap! Je wilt makkelijk toegang tot de bovenverdieping en de risico's op ongelukken verminderen. Kies minimaal voor een trap met anti-slip treden. Voor extra comfort kun je ook denken aan een model met bredere en diepere treden of een vlizotrap met leuning voor extra stabiliteit en ondersteuning bij het op- en afgaan van de trap.


 
Advies bij het online kopen van uw FAKRO dakraam

Hulp nodig?

Wil je advies welke zoldertrap het beste bij jouw woonsituatie past? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg.

Neem contact op

 

Voordelen van een FAKRO zoldertrap

In onze webshop verkopen we zoldertrappen van het merk FAKRO vanwege hun ongeëvenaarde kwaliteit en duurzaamheid. FAKRO staat bekend om betrouwbaarheid en vakmanschap, met innovatieve ontwerpen die stabiliteit, veiligheid en gebruiksgemak garanderen.

Vlizotrap plaatsen

Al onze producten leveren we inclusief montagehandleiding. Ben je handig, dan kun je je zelf aan de montage wagen. FAKRO heeft naast handleidingen ook montagevideo's die stap voor stap de installatie toelichten. Het monteren van een FAKRO zoldertrap bestaat in het kort uit 3 stappen. Je begint met het maken van het gat in het plafond. Hier monteer je de bak met ladder in. Vervolgens stel je de trap af en monteer je het luik. Als laatste klap je de trap uit en zorg je dat deze goed aansluit op de vloer.
 

 

Montagevideo


 

Montagehandleidingen


Waarom een vlizotrap kopen?

Een vlizotrap doet niet onder voor een reguliere trap naar de zolder. Het grootste verschil is dat dankzij deze inklapbare trappen de doorloop naar de slaapkamers en de badkamer vrij blijft. Daarnaast zijn vlizotrappen natuurlijk ook heel geschikt om aan te brengen in studio’s, woonruimtes of appartementen waarboven zich een bergruimte of opslagzolder bevindt. Onze trappen worden in het plafond bevestigd, nadat zij op een luik zijn gemonteerd. Dit luik is zowel de toegangsdeur tot de vliering als het paneel waar de ingeklapte of ingeschoven trap op rust. Welk type woning je ook hebt, in ons uitgebreide assortiment kun je altijd een passende vlizotrap vinden.

 


Wij scoren een 9.8 bij onze klanten

Onafhankelijke klantbeoordelingen door Kiyoh in samenwerking met Thuiswinkel Waarborg.

Vragen of hulp nodig? Neem contact met ons op!

Heb je vragen over een bepaald product? Of wil je wat extra hulp tijdens het bestelproces? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.
 


Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur