Tot € 300,00 korting
Levering door geheel Nederland
Veilig kopen met webshop keurmerk
Home/ Waarom FAKRO|Dakraam Op Maat

Waarom FAKRO|Dakraam Op Maat

DakraamOpMaat.nl geeft u graag informatie over alle voordelen van FAKRO:

Er bestaan veel merken dakramen. Elk merk dakraam heeft zijn eigen unieke eigenschappen.Wat maakt FAKRO dan zo uniek tussen al deze merken? Bekijk deze video en leer alles over de voordelen van FAKRO.
 1. Handgreep altijd onderaan het dakraam
  FAKRO dakramen zijn uitgerust met een onderbediening. Dit zorgt voor een gebruiksvriendelijk en comfortabel gebruik van het dakraam. Of het dakraam nu hoger geplaatst wordt of op een standaard hoogte, middels de onderhandgreep kunt u elk FAKRO dakraam gemakkelijk bedienen.
 2. Lichtinval is optimaal
  Het ventilatierooster zit standaard verwerkt in de bovendorpel van het dakraam, hierdoor belemmert het rooster het lichtinval niet en geniet u van een optimale lichtopbrengst van uw FAKRO dakraam.
 3. Ventilatie zorgt voor een gezond leefklimaat
  Een goede ventilatie van de ruimte zorgt voor een gezond en prettig leefklimaat. Daarom is het van groot belang dat er voldoende ventilatievoorzieningen in uw woning aanwezig zijn. De regelbare ventilatieroosters van FAKRO voorzien hierin. Met ventilatiecapaciteiten oplopend tot 13,2 liter per seconde heeft u altijd voldoende ventilatie in uw ruimte.
 4. Veilig leven onder het dak
  Om inbraak via het dakraam te voorkomen heeft FAKRO het innovatieve topSafe systeem in haar dakramen geïntegreerd. Het inbraakwerend constructiesysteem topSafe gaat op unieke wijze inbraak via het dakraam tegen. Het systeem is ingebouwd in de constructie van vrijwel alle FAKRO dakramen en zorgt ervoor dat het dakraam, zonder extra bijzetsloten, van buitenaf nagenoeg niet te openen valt.
  Een unieke gepatenteerde vinding. Het topSafe-systeem steunt op 3 belangrijke pijlers om inbraak tegen te gaan.
  • Speciaal gevormde scharnieren voorkomen dat het hout scheurt of scharnieren vervormen tijdens het forceren.
  • Metalen verstevigingselementen maken inbraak met een koevoet onmogelijk.
  • De versterkte sluitkom voorkomt intrappen van de raamvleugel.
 5. Garantie
  De service van FAKRO houdt niet op als het product verkocht is. FAKRO garandeert de kwaliteit van haar producten en om dit te onderstrepen geeft FAKRO langdurige fabrieksgarantie op haar producten.
  • Standaard 10 jaar garantie op dakraam en gootstuk.
  • 20 jaar garantie op onderdelen van dakramen, beglazing en raambeslag.
  DakraamOpMaat.nl is overtuigd van de kwaliteit van FAKRO, u ook?
 6. Maatwerkoplossingen
  Elk huis is uniek en elke bewoner heeft zijn of haar eigen wensen. DakraamOpMaat.nl denkt hier graag over mee. Of het nu gaat om afwijkende maten, kleuren of beglazingen. Voor elke vraag biedt DakraamOpMaat.nl een passende oplossing samen met u.

 

Veel gestelde vragen aan Dakraam Op Maat:Ik wil graag de FAKRO showroom bezoeken. Hoe wordt er een afspraak gemaakt?
U kunt telefonisch een afspraak maken met een medewerker van DakraamOpMaat.nl of online via de website.

Hoe kan ik een offerte aanvragen?
Via deze link kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Kan ik ook maatwerk bestellen?
DakraamOpMaat.nl levert uw dakraam met gootstuk tot op de mm nauwkeurig. Staat uw afmeting niet tussen de standaardafmetingen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan voor uw maatwerk dakraam.
Vraag via dit formulier vrijblijvend een offerte aan. Levertijd voor maatwerk bedraagt 20 werkdagen.


Wat zijn de levertijden nadat ik online een bestelling heb geplaatst?
FAKRO producten op voorraad zijn leverbaar binnen 2 werkdagen, overige levertijden staan vermeld bij ieder product in de webshop.

Waar vind ik de code en afmeting van het type dakraam dat ik heb?
Om de juiste grootte van de accessoire of zonwering te selecteren is het van belang om de juiste maat van het dakraam te weten. Deze vindt u op het productplaatje dat op het dakraam zit.

a= Type dakraam.
b= Afmeting dakraam, deze afmeting kunt u aangeven tijdens het bestelproces.
c= productiecode, deze is verder niet van belang.


U vindt het productplaatje op uw FAKRO dakraam, lichtkoepel of platdakraam. FAKRO zonwering bestelt u namelijk in dezelfde maat als uw oorspronkelijk product. Wij zorgen ervoor dat uw uiteindelijke zonwering perfect aansluit op deze maat. Zelf meten is dus niet nodig, wel zo makkelijk.

Hoe voorkom ik condensvorming op het dakraam?

Is het vochtgehalte in uw woning op peil, dan ontstaat er geen condensvorming op het glas van uw FAKRO dakraam. Het dakraam is namelijk uitgerust met een geïntegreerd ventilatierooster en het raam kan op een kier worden gezet. Daarmee bent u verzekerd van afdoende luchtverversing.
Vochtproblemen door condens komen meer voor in goed geïsoleerde woningen, vaak door een slecht werkend ventilatiesysteem in combinatie met een zeer goed geïsoleerd huis. Ventileren, spuien is een juiste manier van ventileren door dagelijks enkele minuten per dag uw dakraam open te zetten. Tweemaal vijf minuten heeft de voorkeur boven 10 minuten, want bij ventilatie gedurende een korte periode zal het warmteverlies lager zijn. De vochtige lucht verdwijnt naar buiten en er komt droge lucht voor in de plaats welke makkelijker te verwarmen is, zonder dat u kamer snel afkoelt.


Wat is het belang van een goede ventilatie?
Frisse en schone lucht is cruciaal voor onze gezondheid en het creëren van een prettige leefomgeving. Door natuurlijke ventilatie komt verse lucht binnen en wordt vervuilde lucht en vocht afgevoerd. Te weinig ventileren kan, door ophoping van vervuilende stoffen en vocht , gezondheidsklachten veroorzaken. 
Regelbaar ventilatierooster FAKRO dakraam Doordat huizen steeds beter geïsoleerd zijn, is het belangrijk dat we bewust nadenken over de toepassing van ventilatievoorzieningen. Daarom heeft FAKRO regelbare ventilatieroosters ontwikkeld die geïntegreerd zijn in de bovendorpel van het dakraam. Zo wordt de lucht in een woning of gebouw continu ververst. Met FAKRO dakramen ventileert u eenvoudig uw woning. Dit doet u door de handgreep aan de onderzijde van het dakraam vast te zetten in één van de twee kierstanden of door het ventilatierooster aan de bovenzijde van het kozijn open te zetten.


Hoe laat ik voldoende daglicht binnen in mijn woning?
Er is een vuistregel om ervoor te zorgen dat er voldoende daglicht in uw woonruimte binnenkomt. Minimaal 10% van het vloeroppervlak van de ruimte moet gelijk zijn aan het aantal vierkante meters glasoppervlak dat in deze ruimte zit.
Voorbeeld Vloeroppervlak 20 m², 200x0,10 (10%) = 2 m² (effectief glasoppervlak).


Hoe onderhoud ik de scharnieren van het dakraam?
Om nog langer van uw FAKRO dakraam te genieten, bevelen wij u aan om één keer per jaar de scharnieren van het dakraam opnieuw te smeren. Hiervoor kunt u gebruik maken van smeerolie.


Wat doe ik met bladeren, ijs, sneeuw en ander vuil rondom het dakraam?
Nederland is een land van vier seizoenen en dus ook van bijna alle weersomstandigheden. Dan kan het voorkomen dat bladeren en ander vuil zich rondom het dakraam verzamelen. Het is daarom noodzakelijk dat u dit minimaal één keer per jaar verwijderd. Zo zorgt u ervoor dat het water probleemloos wordt afgevoerd. Wij raden u aan om sneeuw en ijs direct te verwijderen om een correcte afvoer van het smeltende water te verzekeren.


Hoe maak ik het FAKRO dakraam schoon?
Maak eenvoudig de buitenkant van het glas van uw dakraam schoon door gebruik te maken van de schoonmaakstand.
De FAKRO tuimeldakramen, uitzet-tuimeldakramen en de dakramen met verhoogde tuimelas zijn voorzien van een schoonmaakstand. Om het raam in de schoonmaakstand te zetten, kantelt u het raam tot de juiste hellingshoek. Met een pin aan de binnenzijde vergrendelt u de vleugel.


Past een FAKRO zonwering ook op een dakraam van een ander merk?
FAKRO zonweringen zijn geschikt voor de merken FAKRO, ARON (Hornbach) en OPTILIGHT.


Kan ik zelf een dakraam/zonwering monteren?
Het monteren van een dakraam of zonwering kan niet iedereen, dat is wat veel mensen denken. Echter zijn de FAKRO dakramen en zonweringen eenvoudig te monteren dankzij de bijbehorende montagehandleidingen. Deze handleiding treft u aan in de verpakking van uw product, daarnaast is het mogelijk om via deze link de montagehandleidingen te downloaden.


Hoe laat wordt een order geleverd op de leverdatum?
FAKRO zonweringen worden geleverd door DHL, u ontvangt daags voor levering een track & trace code waarmee het pakket te volgen is en het tijdstip van bezorgen kan worden ingezien.
FAKRO dakramen worden geleverd door transportbedrijf Duijghuijzen. Zendingen worden geladen en gelost van ma t/m vrij tussen 07:00 uur en 18.00 uur. U kunt op de leveringsdag tijdens kantoor uren telefonisch een indicatie van de lostijd opvragen via het nummer 024-6790002 (transportbedrijf Duijghuizen). Middels dit telefoonnummer kunt  u navragen o.v.v. uw woonplaats hoe laat uw zending staat ingepland, dit is altijd een indicatieve tijd met een tijdspanne van +/- 2 uur, u kunt hier geen rechten aan ontlenen. Wij doen onze uiterste best de looptijden te respecteren, maar kunnen deze nimmer garanderen. Zorg dat er iemand aanwezig is op de bezorgdag.


Wat doe ik als een artikel beschadigd wordt geleverd?
Wij willen u vragen om de producten binnen 24 uur  na ontvangst te controlleren op volledigheid. Is een product niet volledig of beschadigd geleverd, neem dan direct contact op met DakraamOpMaat via info@dakraamopmaat.nl of 024 397 2199. Wij lossen dan zo spoedig mogelijk samen met u de klacht op.
Heeft u een product niet ontvangen? Neem dan direct contact op met 024 397 2199. Wij kijken dan direct voor u na wat de reden is dat u het artikel of de artikelen niet ontvangen heeft.


Ik heb een klacht wat nu?
Wat vervelend voor u! DakraamOpMaat.nl vindt het belangrijk dat u een prettige ervaring heeft en zorgeloos kunt genieten van onze FAKRO producten. Daarom helpen wij u graag zo goed mogelijk bij het vinden van een oplossing.
Om dat te doen vragen wij u vriendelijk het service aanvraagformulier in te vullen. Wij beantwoorden uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst. Mocht het meer tijd nodig hebben, dan stellen wij u hiervan op de hoogte.
Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar DakraamOpMaat.nl bij is aangesloten. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigend oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om u geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).


Hoe plaats ik een bestelling?
FAKRO producten bestelt u eenvoudig in de webshop van dakraamopmaat.nl.
Alle prijzen zijn inclusief 21% btw en inclusief levering bij u aan huis.


Wat zijn de betaalmogelijkheden?
Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken betaald u bij DakraamOpMaat.nl veilig online. U kunt betalen via de volgende mogelijkheden:
• iDeal
• Overboeking
• Creditcard (Visa Mastercard)


Kan ik achteraf betalen?
U kunt maximaal 50 % achteraf betalen. U betaalt altijd 50% vooruit en binnen 10 dagen na ontvangst het restantbedrag.
Extra kosten voor betaling achteraf bedragen € 19,45. Nadat u de factuur heeft ontvangen, betaalt u 50% op rekeningnummer NL92RABO0133352447 t.a.v. DakraamOpMaat.nl o.v.v. uw naam en factuurnummer. Bij een negatieve kredietcheck kunnen wij u verplichten om vooruit te betalen.


Herroepingsrecht
U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. U heeft vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden. Het product kan alleen ongebruikt en indien mogelijk in originele verpakking geretourneerd worden.
Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening. DakraamOpMaat.nl zal het bedrag binnen 14 dagen crediteren.
DakraamOpMaat.nl vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door DakraamOpMaat.nl in rekening gebracht voor het geretourneerde product (als de gehele order retour komt), onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij DakraamOpMaat.nl aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft terug gezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. DakraamOpMaat.nl gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument. Als de consument heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering , hoeft DakraamOpMaat.nl de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.


Uitsluiting herroepingsrecht
Maatwerk producten speciaal vervaardigd volgens specificatie van de consument, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn kunnen niet retour.


Privacy policy
Wij gaan zorgvuldig, veilig en vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om. In het privacy statement staat hoe we dat doen.


Algemene voorwaarden webshop
Download hier de algemene voorwaarden die betrekking hebben op de webshop.
Deze webshop maakt gebruik van cookies. Google cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. We slaan geen persoonlijke gegevens op. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.
Accepteer geselecteerde cookies